Wat is een
Elektrische keuring (EK)

Energie prestatie certificaat

De keuring van de elektrische installatie draait om veiligheid. De keuring is verplicht bij : 

  • Verkoop van woningen 
  • Tijdelijke werfkasten
  • Uitbreidingen van de installatie 
  • Zonnepanelen

Kijk ook hier naar onze FAQ rond de verplichtingen van de keuring. Indien de installatie dateert van voor 01/10/1981  dient ze 18 maanden na de akte opnieuw gekeurd te worden indien er inbreuken werden vastgesteld. Indien deze dateert van na 01/10/1981 dient er 12 maanden na de controle opnieuw een keuring uitgevoerd te worden bij eventuele inbreuken.

Elektrische keuring is sinds 2008 verplicht voor te leggen aan de notaris. Als erkend energiedeskundige maakt Certi+ dit graag voor u in orde.

Elektrische keuring

Een elektrische keuring is sinds 2008 verplicht bij verkoop, maar dit keuringsattest mag niet door een elektricien worden uitgevoerd –alleen een erkend energiedeskundige mag de controle uitvoeren. Certi+ doet graag een beroep op een door de FOD Economie erkend organisme (hier opgesomd : Erkende controleorganismen voor de elektrische installaties | FOD Economie (fgov.be). Of het keuringsverslag positief dan wel negatief is, hangt uiteraard af van het gebouw in kwestie.

Onze werkwijze

Wanneer een elektrische installatie moet gecontroleerd worden in het kader van verkoop, laat u ons dit weten. Wij schakelen het erkend keuringsorganisme in waarmee wij samenwerken en laten hun deskundigen een grondig onderzoek uitvoeren van de installaties. We bezorgen u zo spoedig mogelijk het keuringsattest dat u bij de officiële verkoopakte kunt voegen.

Meer informatie over de elektrische keuring, of meteen een offerte op maat? Laat het ons gerust weten. 

Neem contact
met ons op of maak een afspraak

Contacteer ons in 1 stap

Laat hier je telefoonnummer achter en wij bellen je zo snel mogelijk op!

Via ons contactformulier

Via e-mail

Professionele
diensten

Particuliere
diensten