Wat is een
energieprestatiecertificaat (EPC)

Energie prestatie certificaat

Het EPC draait rond energiezuinigheid van het gebouwenpatrimonium. Het bestaat reeds meer dan 10 jaar en is verplicht voor : 

  • Residentiële panden
  • Kleine niet-residentiële panden
  • Gemene delen

Op onze FAQ vindt u meer info terug (bv. indien u onder de uitzonderingsmaatregel valt waar geen EPC nodig is). Hoe meer informatie we ontvangen hoe gemakkelijker we naar een optimale score kunnen werken. Heeft u vragen over de geldigheid van uw EPC of de noodzaak om er een op te stellen, neem gerust contact op, we adviseren u kosteloos.

Een EPC opstellen voor uw cliënten in de vastgoedmarkt? Certi+ heeft de knowhow en ervaring in huis om efficiënt te controleren en vervolgens de nodige documenten op te stellen.

Controleren en opstellen

Hebt u een EPC of energieprestatiecertificaat nodig voor het dossier van uw cliënt? Certi+ maakt er graag werk van. Onze energiedeskundigen controleren de efficiëntie van het energiegebruik in het pand in kwestie en stellen vervolgens – binnen de vijf werkdagen of nog eerder indien echt dringend – de nodige documenten op.

Een EPC is sinds 2009 verplicht voor iedereen die onroerend goed wil verkopen of verhuren.

Meer dan controleren

Hoe efficiënter het energiegebruik in het gebouw (uitgedrukt in kWh/m), hoe aantrekkelijker voor potentiële kopers en huurders. Daarom controleren onze energiedeskundige niet alleen, maar adviseren en assisteren ze ook actief bij het energetisch optimaliseren van het pand. Enkele strategische aanpassingen kunnen al een wereld van verschil maken!

Wilt u een offerte op maat voor uw EPC, of meer informatie over het energieprestatiecertificaat? Neem gerust contact op met ons. 

Neem contact
met ons op of maak een afspraak

Contacteer ons in 1 stap

Laat hier je telefoonnummer achter en wij bellen je zo snel mogelijk op!

Via ons contactformulier

Via e-mail

Professionele
diensten

Particuliere
diensten